Przedstawiam przepis na wyjątkowo puszysty omlet w formie wytrawnej ze szpinakiem i serem feta. To świetny pomysł na pyszne i ciepłe śniadanie. Jest prosty w wykonaniu i nie wymaga od nas dużo czasu.
Przepis
Porcja zawiera około: 284 kcal, Białka:18.6g / Tłuszcze:19.3g / Węglowodany: 9.4g
- 2 jajka
- 2 łyżeczki mąki pełnoziarnistej
- szczypta soli
- łyżeczka oleju – do smażenia
- garść szpinaku
- 20 g sera feta
- Oddzielamy żółtka od białek
- Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę
- Dodajemy żółtka wraz z mąką do ubitej piany i delikatnie mieszamy
- Wylewamy masę jajeczną na rozgrzaną patelnię
- Posypujemy omlet serem feta i szpinakiem
- Smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu
Smacznego!